Bild nyhet - Streemi blir ett eget bolag
2023-09-26

Streemi blir ett eget bolag

Streemi är din guide i Trollhättan Energis öppna fibernät och finns för att hjälpa dig att välja din bästa lösning för bredband, telefoni, tv, trygghetslarm och andra smarta ”hemmatjänster”. Nu växer Streemi då Trollhättan Energi, Uddevalla Energi och StrömstaNet går ihop i ett gemensamt bolag, under namnet Streemi.

Det var sommaren 2022 som Trollhättan Energi tog över rollen som kommunikationsoperatör i det öppna fibernätet i Trollhättan.  Nu är det alltså dags att ta nästa steg i utvecklingen och bilda ett eget bolag, under samma namn, tillsammans med Uddevalla Energi och StrömstaNet som också de planerar att ta över rollen som kommunikationsoperatör i respektive kommun.

– Att jobba tillsamman på detta sätt ger oss bättre förutsättningar att bli mer kostnadseffektiva och fortsätta kunna leverera ett bra digitalt utbud i fibernätet och erbjuda snabb hjälp till våra kunder, säger Tom Nordal Stadsnätschef hos Trollhättan Energi.

Streemi i rollen som kommunikationsoperatör

Det är kommunikationsoperatörens roll att knyta avtal med tjänsteleverantörerna och skapa förutsättningar för att kunna leverera digitala tjänster i det öppna fibernätet. Kommunikationsoperatören ansvarar också för den tekniska utrustningen, mediakonvertern, hemma hos dig som kund. Du som kund tecknar sedan avtal och köper tjänster direkt av tjänsteleverantörerna, precis som vanligt. På streemi.se kan du se vilka tjänster det finns att välja bland i Trollhättan Energis öppna fibernät.

Enligt Trollhättan Energi är ambitionen att bilda bolaget från årsskiftet 2024 där Uddevalla Energi och StrömstaNet blir en del av bolaget inom några år.

– När all formalia är på plats ser jag fram emot att arbeta mer effektivt tillsammans där vi kan nyttja fler resurser på ett klokt sätt, avslutar Tom.

Detta har hänt

  • Sommaren 2022: Trollhättan Energi tog över rollen som kommunikationsoperatör från Telia som hade uppdraget tidigare.
  • Oktober 2022: Streemi lanseras
  • December 2022: Ny uppdaterad tjänsteportal lanseras på streemi.se
  • September 2023: Trollhättan Energis styrelse fattar beslut om att bilda ett nytt bolag i rollen som kommunikationsoperatör tillsammans med Uddevalla Energi och StrömstaNet. Bolaget heter Streemi.

Läs mer om Streemi – din guide till ett uppkopplat liv

Kontakt

Tom Nordal, Stadsnätschef Trollhättan Energi: 0520-49 79 18

Tillbaka till nyheter