Driftinformation

Då och då händer det att olyckan är framme, eller att saker inte fungerar som de ska. I sådana lägen är det allra viktigaste för oss att lokalisera och åtgärda problemet. För dig är det däremot information som är allra viktigast, så att du vet vad som händer, hur lång tid avbrottet varar med mera. Här får du information om oförutsedda driftstörningar och planerade avbrott.

SMS och e-post vid driftstörning och avbrott

Vid driftstörningar använder Trollhättan Energi en driftinformationstjänst för att informera om planerade eller akuta avstängningar. Vid en kris eller vid mindre allvarliga störningar som till exempel ett elavbrott eller en vattenläcka får alla mobiltelefoner som finns registrerade i området information på sms. Sms:et går ut till alla över 18 år, men är barnets abonnemang registrerat på en förälder, går sms ut även till barnet.

Systemet vi använder skickar ett sms och/eller ett e-postmeddelande (om du registrerat en e-postadress till din adress) till din mobiltelefon. SMS-tjänsten använder uppgifter från telefonoperatörerna vilket betyder att det inte är synkroniserat med vårt kundsystem. De flesta telefonnummer är registrerade automatiskt. Om du däremot har ett företagsabonnemang eller ett kontantkort behöver du lägga in ditt nummer manuellt.

Kontrollera och uppdatera din uppgifter på Trollhättan Energis webbplats

Utbyte av fiberbox

Vi byter löpande ut äldre modeller av fiberboxar, även kallade mediaomvandlare eller CPE, i vårt fibernät. Detta gör vi för att bibehålla ett snabbt och stabilt nät. Vår entreprenör Yngves Elektronik AB utför arbetet på uppdrag av oss. Arbetet är självklart kostnadsfritt. Personalen från Yngves har på sig arbetskläder märkta med ”Yngves Dialect” och kan visa en ID-06 bricka för att identifiera sig.

Inför bytet får du hem ett brev med förslag på dag och tid för bytet. Kontakta Yngves Dialect om du vill byta tid: 0521-665 00

Driftstörningar och avbrott

Vi har för närvarande inga aktuella eller planerade driftstörningar.

Problem med din internetuppkoppling eller har du grävt av en fiberkabel? Här hittar du våra kontaktuppgifter.